Pravou, autentickou vietnamskou kávu připravíte použitím kávového “Phin” filtru. Skvělého výsledku dosáhnete přidáním sladkého kondenzovaného mléka, které ještě umocní chuť a zážitek z kávy. V horkém podnebí Vietnamu se káva podává často s ledem a výsledkem je neuvěřitelně lahodná, povzbuzující ledová káva. 1) Do překapávacího kávového filtru přidejte 2-3 lžičky mleté kávy a kávu lehce přimáčkněte vrchním sítkem. 2) Vizuální zážitek rituálu přípravy kávy umocníte použitím skleněných šálků. Do šálku nalijte 0,5-1 cm slazeného kondenzovaného mléka. Filtr umístěte na šálek a zalijte malým množstvím horké vody (96-100°C), aby došlo ke zvlhčení kávy. 3) Vyčkejte asi 20 vteřin, poté překapávač naplňte horkou vodou a zakryjte pokličkou. Během následujících 5-7 minut by měla voda prokapat cedníčkem filtru. 4) Sejmětě pokličku, otočte ji a odložte na ni překapávací filtr včetně překapávacího podšálku. Zbylé kapky kávy z filtru se zachytí v pokličce, aby Váš stůl zůstal čistý. Vietnamskou kávu můžete podávat horkou, nebo přidejte led, chcete-li servírovat ledovou kávu.
Soubory cookie používáme k přizpůsobení obsahu webových stránek a k poskytování funkcí sociálních médií a k analýze návštěvnosti webových stránek. Naše soubory cookie shromažďují informace o způsobu vašeho používání našich webových stránek, který sdílíme s našimi partnery v oblasti sociálních médií, reklamy a analýzy, jež mohou propojit tyto informace s údaji, které jste jim poskytli nebo které shromáždili v průběhu vašeho využívání jejich služeb Podmínky ochrany osobních údajůSouhlasím